Reservdelar till husvagn

Ska du åka på semester med husvagnen i år? Kanske är det första gången ni åker husvagn i familjen och ser fram emot det spännande äventyret. Men hur noga man än planerar så kan det oförutsedda hända och ni kan bli stående. Det går inte att planera för precis allting för då hade du behövt fylla hela husvagnen med reservdelar. Men det finns en del mindre reservdelar till husvagn som går att ha med sig på semesterfärden.

Däck som reservdel

Det vanligaste är väl ändå att du får punktering på husvagnen eller dragbilen och det lönar sig alltid att ta med reservdelar i form av ett extra hjul till husvagnen också. Vem sjutton vill bli stående längs vägen med punktering mitt i semestern på väg till campingen? Visserligen tar det lite plats med ett reservdäck och för den som absolut inte anser sig ha plats för ett däck så finns det däckskum på flaska att köpa som inte tar någon nämnvärd plats bland semesterprylarna. Då kan ni i alla fall fortfarande köra till en verkstad (om inte däcket är helt sönderslitet) och få hjälp med att byta.

Mindre reservdelar

Något annat som kanske färre personer tänker på är hur bra det är med en fungerande lampa till husvagnens eller bilen blinkers. Tänk om den slutar att fungera när du ska sakta ned och svänga vänster! Det är den absolut farligaste svängen du kan göra och då vill det till att din blinkers fungerar. Ta därför alltid med dig som reservdel, en fungerande lampa till dina blinker på husvagnen, några nya säkringar ifall det går en säkring, det är väldig onödigt att behöva beställa bärgning i värsta fall för att du står i skogen utan säkring till bilen. Det kan också vara bra att ha med lite extra kablar och kontakter som passar till husvagnens elsystem.