Så himla skönt att måla när man står på en ställning

Nu är det dags att måla om huset igen. Brukar ge huset en dos färg vart 5:e år ungefär. Jag har köpt in målarfärg, penslar, täckmaterial, skrapor och lite andra verktyg. Kommer hyra en byggställning och ett väderskydd ställning. Det blir mycket lättare att arbeta när man har en byggställning uppsatt längs husfasaden. Jag tycker även det går mycket snabbare att måla med en ställning. Dels så får du mycket bättre arbetsställning där du kan röra dig fritt i olika vinklar och höjder, men du har även lite mer press på dig att bli klar. Press på att bli klar tänker du? Ja, min fru hatar när det står en byggställning runt huset och kommer påminna mig dagligen om detta tills den försvinner.
Eftersom det kan regna emellanåt har jag i år valt att även hyra in väderskydd till ställning, så fasaden inte blir ful om det kommer regn nära inpå jag målat. Du kan även köpa väderskydd till ställningen, men jag tycker det verkar smidigare att hyra och det är ju så sällan jag målar om huset.

Måla om huset är ett av många projekt som kommer köras under året. Det är även dags att renovera källaren. Jag ska riva bort gamla tapeter från väggarna och istället ha enbart puts. Ska även måla om källargolvet. Kommer ta hjälp av min svärfar för att ordna källaren, han gillar att pyssla så det blir perfekt. Frugan vill även att vi skaffar ett attfallshus. Attefallshuset ska vi ha när gäster kommer på besökt. Har kollat runt bland olika leverantörer och får säga att det är ganska kostsamt att köpa ett attefallshus, kanske blir det att jag snickrar ihop ett eget istället.

Just det! Jag ska ju även fixa bastun i år, det behövs ett nytt aggregat i bastun.