Hotellbetraktelser under en terrassvärmare

Jag sitter på en uteservering på hotellet i Riga, under en terrassvärmare, med en kvällsöl och funderar över vilka mina fem favorithotell är (av de jag besökt).

  1. Bayoke Sky i Bangkok. Huvudstadens högsta byggnad – en skyskrapa på 70 våningar eller så med utsiktsdäck och restaurant högt däruppe. Toppenrum, utomhuspool och en grym frukost där de hade anställd personal som bara skulle stå och buga.
  2. Penha Longa nära Lissabon. En lyxresort långt från allt där man bara kan ha det skönt. Ligger i bergen och här finns lyxrestauranger, utom- och inomhuspool och en superfin golfbana för den som är sån.
  3. Mayfair Hotel i London. Klassisk engelsk lyx där varenda möbel och ljusknapp känns som en specialdesignad lyxpryl. Inte min stil, men fascinerande. Fick en fin bok med läderband, som present. Tur att man inte skulle betala själv.
  4. Renaissance Hotel vid Triumfbågen, Paris. Ursnyggt designhotell med glasväggar i rummen mot gatan och egen DJ.
  5. Radisson Blu Royal, Köpenhamn. Skyskrapan vid Hovedbangården. Ett ur-Radisson som en gång hade egen avgångshall för flyget med incheckning etc. Arne Jacobsen-design i allt från byggnad, via stolar till bestick. Den fina gamla inredningen är bevarad och det finns t o m ett ”muséerum” man kan titta in i, där inget är ersatt.

Om ni vill ha fler tips på hotell, kanske i en specifik stad så hör gärna av er då jag har rest väldigt mycket i mina dar. Imorgon så ska jag ge mig ut på stan för att hitta lite presenter, det är väldigt bra priser här i Riga. Jag funderar på att köpa ett armband i läder till min son om jag hittar något hemgjort som säljs i en del stånd i staden, jag såg att min son beställde läderband från en site så jag tror han skulle gill något sådant.