Lagerhyllor fulla med broschyrer på hotell

Nu har turen kommit till konstiga hotell och andra övernattningar jag varit med om.

  1. Flytande flodhotell i Thailands djungler. På en tre veckors resa till Thailand åkte vi upp till Monfolket i djungeln nära Burma och bodde på ett trähotell som flöt i floden. Vi badade i floden, åkte flodbåt, red på elefanter och hälsade på buddistiska munkar som bodde nära hotellet. På kvällen var det middag, bar och superskum dansunderhållning. Det var en upplevelse jag aldrig glömmer.
  2. På ett hotell i Amsterdam var det sparsmakat med stolar i baren. De flesta av oss låg på ullplädar och mattor på golvet och avsatser – det skulle man göra. Problemet är bara att det är svårt att dricka öl och annat halvliggandes. Annat man ofta gör i Amsterdam kanske funkar, men det var inte aktuellt i mitt fall, dock för andra. I flera lagerhyllor fanns broschyrer med information om stadsdelens nattklubbar. Att de använde lagerhyllor istället för broschyrställ för någon sådan sak förstod jag mig inte på. Kan ha varit för att man får plats med mer på en lagerhylla.Rummet luktade illa och kändes allmänt ofräscht. Note to one self: Bo på minst fyrstjärniga hotell i Holland.
  3. När jag tågluffade bestämde jag mig för att sova på tågen åtminstone en tredjedel av tiden. När det var dags att sova i Rotterdam insåg vi att det bara fanns nationella tåg där det inte behövdes platsbokning. Holland är litet. Så vi fick åka 90 minuter hit, en trekvart dit. Många byten, lite sömn.

Framåt helgen så börjar det dra ihop sig för att börja planera en av mina kompisars 40-årskalas. Jag och tre andra vänner ska samlas över en öl för att smida lite ränkor om vad vi ska hitta på, det blir nog någon slags överraskningsfest. Dock är jag ju ute och reser rätt så mycket så vi ska nog försöka anlita någon för att underlätta. En bekant har använda festfixare Lisfest och det var väldigt lyckat, jag ska nog slå en signal dit.