Mer ljud i vintermörkret med ”Pianobus”

Nu är höst och vinterrusket över oss och man får ligga i för att hålla humöret uppe. Något som aldrig misslyckas med att glädja mig är när barnbarnen kommer förbi eller när jag hör musik. Det absolut bästa är såklart en kombination av de båda. En annan sak är ju julen och då får man möjlighet att uppmuntra till mer musik. Det görs lämpligen med väl uttänkta julklappar.

Det blir Pianobus i år igen

När äldsta barnbarnet fyllde 10 fick hon ett litet elpiano i present. Inget avancerat eller dyrt, men lite mer kvalitet än en leksak. Samma år fick hon Pianobus i julklapp. Jag satt med henne och tillsammans lärde vi oss lite enkla grunder i piano spelande och hon är stolt som en liten tupp när hon lärt sig en ny sång. Förra året fick hon Pianobus 2 och i år är det en bra chans att Pianobus 3 ligger i det hårda paketet. Det kommer att bli en härlig julklapp för mig med för de timmar jag vet att vi kommer att njuta och skratta vid elpianot är omöjliga att sätta ett värde på.

Traditioner & nostalgi med Pianobus

Nästa år fyller hennes lillebror 10 och då blir det samma sak för honom, eget piano så han slipper låna syrrans och Pianobus i julklapp för den stora syster har, den är sönderspelad. Det kan säkert ses som lite tråkigt men se hur de växer när de kan skapa musik samtidigt som jag kan sjunga med dem. För mig kan det aldrig vara tråkigt, särskilt inte med Pianobus.