Friluftsjackor

Jag letar efter en varmare friluftsjacka, men det är jättesvårt att hitta. Nu har jag äntligen hittat en webbutik som säljer fodrade friluftsjackor till dam. Men jag har verkligen fått leta jättelänge. I de flesta fall finns det bara ofodrade skaljackor där det är tänkt att man ska reglera värmen med fleece eller ull. Men jag vill ha en något varmare jacka som gör att man känner sig smidigare än med en tjock fleecetröja under.

Fodrade friluftsjackor i dam storlekar är det väldigt ont om. Och de som finns är oftast väldigt dyra.

Jag har börjat åka skidor

Förra året gick jag en kurs i längdskidåkning och åkte några mil på mina nyinköpta skidor. I år har jag tänkt att åka mera och äntligen har snön kommit. Men tyvärr går det väldigt långsamt för mig i skidspåret så om jag använder min vanliga ofodrade jacka så fryser jag. Och att trycka in en fleecetröja under jackan kommer inte på fråga, då kan jag knappt röra mig. Då skulle en fodrad skidjacka vara mycket bättre. Jag kan åka på i min långsamma takt utan att frysa.

Webbutiken jag hittat har jättefina jackor som kan användas både när man är ute i naturen och vandrar, åker skidor eller jagar. Bra med fickor så att man får med sig smågrejer man kan behöva. Jag tänker att man kan ha en liten chokladbit med sig om man tänker åka mer än en mil. Där är jag inte riktigt ännu. Än så länge nöjer jag mig med 5-6 km, men nästa vinter kanske jag kan fixa milen.

Nu kanske du tycker att jag ska köpa en overall som är avsedd för skidåkning, men med min långsamma hastighet så kommer jag att frysa. Jag har kollat in sådana jackor och de är oftast väldigt tunna fram, även om de kan vara vindtäta framtill.